Articole recente

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Top Obiective
Bilete de Avion
1 vot
din
Statiunea Comandau - recorduri gastronomice, de temperatura si de distractie
Cu un peisaj ca desprins din cartile postale, in care timpul pare-se ca sta pe loc, statiunea Comandau incanta mii de turisti romani, dar mai ales straini. Gasim localitatea in depresiunea cu acelasi nume, din Muntii Bretcului, pe valea Raului Basca Mare, la 22 de km de Covasna. Pe langa mirajul locului, atmosfera de poveste este intretinuta de evenimente si actiuni distractive, care fac turistul sa revina mereu cu aceeasi placere.
Ceea ce individualizeaza regiunea Comandaului, printre altele, sunt temperaturile extrem de scazute pe timpul iernii si caderile abundente de zapada, aspect pe care localnicii au stiut sa il exploateze in favoarea lor, amenajand o frumoasa partie de schi. Cu temperaturi de pana la -41 de grade si zapada de 3 m, sporturile de iarna se pot desfasura pe o perioada mult mai indelungata din an, intr-un cadru perfect natural.
Statiunea mai este renumita si pentru deliciosa tocanita de ciuperci, care se face in cantitati uriase, cu ocazia sarbatorii zilelor comunei, ca si pentru alte recorduri gastronomice, precum papricasul preparat din 400 kg de ciuperci sau spuma de oua cu afine si 200 kg de galbiori.
Ospitalitatea, ingeniozitatea si dispozitia mereu antrenanta a localnicilor, determina un sejur de neuitat. Lucru care nu este deloc dificil, fiindca nu usor poti uita focul de tabara facut din 15 carute de lemne, omul de zapada de 10 metri, cea mai mare tocanita, plimbarea cu mocanita, cel mai bun sirop de afine etc.
Larisa Bracea
Ceea ce individualizeaza regiunea Comandaului, printre altele, sunt temperaturile extrem de scazute pe timpul iernii si caderile abundente de zapada, aspect pe care localnicii au stiut sa il exploateze in favoarea lor, amenajand o frumoasa partie de schi. Cu temperaturi de pana la -41 de grade si zapada de 3 m, sporturile de iarna se pot desfasura pe o perioada mult mai indelungata din an, intr-un cadru perfect natural.
Statiunea mai este renumita si pentru deliciosa tocanita de ciuperci, care se face in cantitati uriase, cu ocazia sarbatorii zilelor comunei, ca si pentru alte recorduri gastronomice, precum papricasul preparat din 400 kg de ciuperci sau spuma de oua cu afine si 200 kg de galbiori.
Ospitalitatea, ingeniozitatea si dispozitia mereu antrenanta a localnicilor, determina un sejur de neuitat. Lucru care nu este deloc dificil, fiindca nu usor poti uita focul de tabara facut din 15 carute de lemne, omul de zapada de 10 metri, cea mai mare tocanita, plimbarea cu mocanita, cel mai bun sirop de afine etc.
Larisa Bracea
"Statiunea Comandau - recorduri gastronomice, de temperatura si de distractie" citeste si:
-
Excursie "all-inclusive" la Cetatea Lita: istorie, drumetie, alpinism, escalada, cicloturism
25 Mai 2017 -
In Covasna, Anul Turismului promoveaza Intorsura Buzaului ca principala destinatie
14 Feb 2017 -
Statiune montana ecologica construita de olandezi la poalele Muntilor Ciucas
12 Septembrie 2016 -
Cetatea din Feldioara va fi redeschisa la sfarsitul lunii iunie, dupa aproape patru ani de reabilitare
17 Martie 2017 -
Insula Sacalin, un colt din harta raiului
16 Iunie 2016 -
Castelul Cantacuzino, o bijuterie arhitecturala la poalele Bucegilor
23 Martie 2017 -
Mocanita din Viseu de Sus, premiata ca destinatie de excelenta in 2016
29 Noiembrie 2016
Fii primul care comenteaza asta.