Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Sufleu picant de branza

Reteta adaugata de catre admin in data de 2016-10-31
10.0/10 din 1 vot


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Sufleu picant de branza

Sufleu de branza cu legume.

Ingrediente

  • 250 ml de lapte;
  • 125 g de svaiter ras fin;
  • 1/2 ceapa;
  • 1 morcov;
  • 1 tulpina de telina;
  • 6 oua;
  • 1 lingura de unt;
  • 1 lingura de parmezan ras;
  • 1 frunza de dafin;
  • 30 g de faina;
  • 1 1/2 lingurita de mustar Dijon;
  • 4 boabe de piper;
  • sare si piper.

Mod de Preparare Sufleu picant de branza

  • legumele se curata, se spala si se fierb 10 minute in lapte, impreuna cu foaia de dafin si boabele de piper, apoi focul se stinge, iar vasul se acopera pentru 30 de minute, astfel ca aromele sa se intrepatrunda;
  • in untul topit, la foc mic, se presara faina si se stinge cu laptele strecurat, amestecand energic, ca sa nu se formeze cocoloase; cand compozitia s-a ingrosat, se stinge focul;
  • in compozitia racita se incorporeaza mustarul, galbenusurile, 100 g de svaiter ras fin, doua albusuri batute spuma tare, sare si piper dupa gust;
  • se unge cu unt o forma termorezistenta si se tapeteaza cu parmezan ras fin, apoi se toarna compozitia, se netezeste si se cresteaza suprafata cu un cutit, la 2,5 cm de margine, pentru a permite aerului sa iasa, iar sufleului sa creasca egal; se presara restul de svaiter si se introduce vasul in cuptorul preincalzit;
  • sufleul se coace la foc mic, aproximativ 30 de minute, fara sa se deschida usa cuptorului.

Mod de servire

Se serveste cald.

+ adauga comentariu pentru Sufleu picant de branza COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania