7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti

Adevaratele parjoale moldovenesti au un gust autentic daca se aleg cantitati egale de carne, neaparat vitel si porc, trecuta prin masina de tocat de doua ori. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
8.2/10 din 5 voturi

Targul de la Negreni - un targ la piciorul al doilea

Targul de la Negreni - un targ la piciorul al doilea

De Fechetau, toata lumea se pregateste din timp, de prin vara. Nu poti fi nepregatit, sa te ia targul prin surprindere. Ori mergi sa vinzi ceva, ori sa cumperi ceva, dar cu siguranta mergi. Sa nu crezi ca te duci la Targul de la Negreni doar ca sa-l vizitezi si ca vii acasa cu mana goala! Exclus!

Targul de la Negreni se tine in fiecare an pe malul Crisului, in al doilea weekend din luna octombrie. Este cunoscut sub numele de Fechetau, pentru ca in limba maghiara "fekete" inseamna "negru". Dar ce limbi NU se vorbesc la Negreni? Romani, unguri, tigani gabori, rusi, nemti, italieni, cehi - toti isi dau intalnire toamna la Negreni. Unii cauta antichitati, tacamuri de argint, oglinzi venetiene, viori, unelte de tamplarie, radiouri vechi, pesti de sticla de pus pe televizor, haine.

Ce poti cumpara de la Targul de la Negreni

Targul este un amalgam ametitor de orice. Nu exista domeniu din care sa nu existe ceva de vanzare: calculatoare, echipament de bicicleta, schiuri, tigai, vesela germana, haine de polar, caciuli, ceasuri, bijuterii, argintarie, fotografii vechi, monede si bancnote de colectie, unelte, motorete, slanina, muraturi, casti de jocheu, pendule, jucarii. Targul de la Negreni nu poate fi parcurs in intregime, e un labirint in care intri de dimineata si iesi la apusul soarelui, facand poze in minte la obiecte, locuri, preturi.

Trebuie sa te abandonezi multimii de peste 30.000 de vizitatori care te poarta ca un sarpe urias printre tarabe. Nu iti propune sa cumperi ceva anume, nu vei gasi! Lasa-te dus si fii deschis si curios. Iti vei aduce aminte pe data de un tirbuson stricat care trebuie inlocuit, de un prelungitor de care aveai nevoie, de un ascutitor de cutite. Cel putin o turta dulce pictata tot vei lua sa duci acasa. Iar daca are si un ciob de oglinda incrustat in aluat, va fi cu atat mai pretioasa. La sosea mai gasesti renumitii mici de Negreni care sunt permanent o oprire obligatorie pentru soferii de TIR si turistii flamanzi.

Pantofii made in Negreni

Insa mai presus de orice, sunt pantofii care te coplesesc prin cantitate, calitate si varietate. Siruri nesfarsite de pantofi purtati, insirati frumos pe folii de nailon, isi asteapta picioarele pe care sa le protejeze. Bocanci, ghete, botine, sandale, papuci de casa, slapi, cizme, ciocate, pantofi de gala, de lac, de sport, botfori, adidasi, saboti, galosi - cu totii asteapta. Si nu in zadar, pentru ca sunt atractia targului. Modele nemaivazute in Romania, in stare foarte buna, firme renumite, preturi modice, negociabile. Cu 100 de lei te incalti pe un an intreg. Sau cu 20 de lei te incalti pentru a merge pe jos 20.000 de km, cu galosii scobiti in anvelopa de motocicleta.

Targul de la Negreni este un fenomen. Te roteste ca un ciclon, te ameteste, te imbata si in mod sigur te cheama si in octombrie anul urmator.

Larisa Bracea

Etichete: Targul de la Negreni targ antichitati vechituri

"Targul de la Negreni - un targ la piciorul al doilea" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Targul de la Negreni - un targ la piciorul al doilea COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania