7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Langosi ardelenesti

Langosi ardelenesti

Langosi umpluti cu cu branza si ceapa. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 2 voturi

Tunelul Iubirii din Romania, pe lista comorilor ascunse din Uniunea Europeana

Tunelul Iubirii din Romania, pe lista comorilor ascunse din Uniunea Europeana

Supranumita "Tunelul iubirii", o cale ferata abandonata din Romania, ce asigura pe vremuri legatura intre Otelu Rosu si Caransebes, figureaza anul acesta pe o lista a comorilor ascunse din Uniunea Europeana. Incepand de anul trecut, Parlamentul European a demarat, cu ajutorul aplicatiei mobile Foursquare, un proiect de promovare a locurilor putin cunoscute din Europa, cate unul pentru fiecare stat membru, ce merita sa fie vizitate.

Aplicatia permite utilizatorilor sai sa se conecteze cu prietenii şi sa dea sau sa primeasca informatii privind locurile pe care le-au vizitat sau urmeaza sa le viziteze. Lista "Descopera Europa" de anul trecut a inclus Transfagarasanul si a fost vizualizata de peste 30.000 de ori pe Foursquare, 1.761 de persoane inregistrandu-se. Parlamentul a dat peste 300 de sfaturi pe aceasta platforma sociala, care au fost vazute de peste 120.000 de ori, au primit 1.761 de like-uri si 717 sfaturi au fost inregistrate in lista lucrurilor de facut.

Noua lista, numita acum "Re-descopera Europa", include obiective despre care legislativul european ne asigura ca este foarte probabil sa nu fi auzit niciodata: un castel de nisip, un buncar sovietic secret, un sat muzeu, fenomene geologice etc. Printre acestea, figureaza si "Tunelul iubirii", unul dintre cele mai romantice locuri din Romania. Vegetatia care s-a dezvoltat in jurul sinelor a transformat aceasta linie ferata intr-un adevarat loc de poveste, aproape ireal si fantastic.

Situat mai exact pe ruta Caransebes - Bautar, cam la jumatatea distantei dintre localitatile Obreja si Glimboca, locul a fost descoperit intamplator de catre doi fotografi amatori din orasul Otelu Rosu, Florin Avramescu si Mihai Tamasila, in februarie 2013, pe cand incercau sa fotografieze un apus de soare. Odata publicate pe internet, imaginile cu "Tunelul Iubirii" au atras tot mai multi turisti, din tara si din strainatate. De asemenea, acesta este tot mai cautat si de catre cuplurile de tineri casatoriti pentru sedintele foto sau de catre cei pasionati de fotografie.

Autor fotografie: Florin Avramescu



"Tunelul Iubirii din Romania, pe lista comorilor ascunse din Uniunea Europeana" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Tunelul Iubirii din Romania, pe lista comorilor ascunse din Uniunea Europeana COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania