7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Balmos de Bucovina

Balmos de Bucovina

Mancare tipic bucovineana, grasa si gustoasa, de abia te mai ridici de la masa. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 4 voturi

Cu doua noi partii inaugurate anul acesta, domeniul schiabil din Romania se apropie de 120 de kilometri

Cu doua noi partii inaugurate anul acesta, domeniul schiabil din Romania se apropie de 120 de kilometri

In ultimii ani, Ministerul Turismului si Dezvoltarii Regionale a investit peste 500 de milioane de lei in dezvoltarea infrastructurii turistice si sportive in statiunile si localitatile montante din mai multe judete: Valcea, Suceava, Hunedoara, Maramures, Covasna, Bihor, Prahova si Brasov. Pe langa extinderea si/sau reamanenjarea unor partii existente si construirea altora noi, investitiile au vizat si achizitionarea de instalatii de transport pe cablu si sisteme de producere a zapezii artificiale, care in Romania sunt mai degraba o raritate.

La finele anului trecut, a fost inaugurata cea mai mare investitie din ultimii 22 de ani in infrastructura de schi: domeniul schiabil Brasov a ajuns la o suprafata de 63,5 de hectare, avand lungimea totala a partiilor de schi la 21,3 kilometri si o capacitate de transport de 8.500 de persoane pe ora. De altfel, in Poiana Brasov gasim cea mai lunga partie din tara - Drumul Rosu, avand o lungime de 4,6 kilometri. Cu toate acestea, in 2011 Romania a reusit sa adune doar atatia kilometri de partii de schi si infrastructura de sporturi de iarna cat o singura statiune din Austria. In februarie 2012 insa, doua noi partii, una de schi si una de sanie, au fost inaugurate la Busteni, lucru care face ca domeniul schiabil din Romania sa se apropie de 120 de kilometri, iar numarul partiilor omologate sa urce spre 140.

Rezultatul investitiilor facute s-a vazut mai degraba in numarul de permise (ski passuri) vandute la punctele de transport pe cablu (telecabine, telegondole, telescaune, teleschiuri) si nu atat in cresterea numarului de turisti straini veniti pentru sporturi de iarna in tara noastra. Un domeniu schiabil cu notorietate in randul turistilor ajunge sa primeasca cateva zeci de mii de persoane, turistii straini reprezentand doar cateva procente.

Acesta situatie se datoreaza in parte faptului ca Romania nu promoveaza pe plan extern strict statiunile dedicate schiului si sporturilor de iarna, in parte unei slabe infrastructuri. Context in care a castigat mult teren o alta nisa: schiul de aventura. Datorita unor peisaje de poveste, pe aceasta nisa a turismului de iarna, Romania este o destinatie care rivalizeaza chiar cu Austria.

Andreea Milici

Etichete: Busteni

"Cu doua noi partii inaugurate anul acesta, domeniul schiabil din Romania se apropie de 120 de kilometri" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Cu doua noi partii inaugurate anul acesta, domeniul schiabil din Romania se apropie de 120 de kilometri COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania