7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Mancare de mazare

Mancare de mazare

De consumat in zilele de post. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

Drumetii si excursii - trasee turistice in Muntii Rodnei

Drumetii si excursii - trasee turistice in Muntii Rodnei

In cadrul Carpatilor Orientali, masivul inalt al Muntilor Rodnei face parte din grupa nordica a acestora, ei fiind singurii munti alpini din aceasta ramura carpatica, cu creste care urca peste 2000 m (Varful Pietrosul – 2303 m si Varful Ineu – 2279 m), pitoresti circuri glaciare cu iezere cristaline, trene de grohotisuri, terase inierbate si izvoare alimentand bogate bazine hidrografice. Se intind pe un spatiu de peste 1000 kilometri patrati si ofera un potential turistic extrem de bogat pentru turistii care iubesc drumetiile, odihna in mijlocul naturii si sporturile de munte. Reteaua de trasee montane se ramifica din creasta principala pe numeroase creste secundare, de multe ori mai spectaculoase si mai pline de surprize decat magistrala, iar pe fiecare din vaile lungi si impadurite urca trasee de acces spre creasta:

 

Traseul Pasul Rotunda (1284 m) - Saua cu Lac - Tarnita lui Putredu - Saua Gargalau - Varful Galatului - Tarnita la Cruce - Poiana Batranei - Varful Muncelul Raios - Pasul Setref (818 m): traseu marcat cu banda rosie; dificil, nu se recomanda iarna; are o durata de 24-25 h. Traseul crestei principale a Muntilor Rodnei.

Traseul Saua Gagii - Lacul Lala Mare (traseu de legatura): traseu marcat cu bulina rosie; usor; traseu prin jnepenis, partial amenajat; are o durata de1 h.

Traseul Comuna Sant - Tabara Valea Blaznei - Varful Ineut (2222 m): traseu marcat cu cruce albastra; grad de dificultate mediu; are o durata de 6 h. Printre punctele de interes turistic se numara partia de schi de la Valea Blaznei.

Traseul Comuna Rodna - Varful Benes - Saua Curatel - Saua cu Lac - Lacul Lala - Valea Lalei - Punct forestier Gura Lalei: traseu marcat cu bulina albastra; grad de dificultate mediu, nu se recomanda pe timp de iarna; are o durata de 12 h.

Traseul Comuna Rodna - Valea Vinului - Saua Curatel: traseu marcat cu triunghi rosu; grad de dificultate mediu, partial practicabil si pe timp de iarna; are o durata de 5 h. Printre punctele de interes turistic se numara Lacurile glaciare Lala Mic si Lala Mare.

Traseul Valea Vinului - Izvorul Rosu - Tarnita Putredu (situata intre Varful Putredu si Varful Cisa: traseu marcat cu triunghi albastru; grad de dificultate mediu-usor; are o durata de 4 h. Printre punctele de interes turistic se numara Izvoarele de apa minerala din Valea Vinului.

Traseul Anies (comuna Maieru) - Valea Aniesului - Saua Gargalaului (situata intre Varful Gargalau, 2158 m, si Saua Galatului): traseul este marcat cu cruce albastra; grad de dificultate mediu; are o durata de 12 h. Printre punctele de interes turistic se numara izvoarele de apa minerala din satul Anies si de pe Valea Aniesului si gurile de mina ale exploatarii miniere de sub Corundis.

Traseul Intre Aniese (confluenta Vaii Aniesului cu Valea Aniesului Mic) - Izvorul Mare - Tarnita Barsanului (punct situat intre Varful Puzdrele si Varful Negoioasa, 1870 m ): traseul este marcat cu banda galbena; usor; are o durata de 3 h. Printre punctele de interes turistic se numara Pestera de la Izvorul Laptelui.

Traseul Intre Aniese (confluenta Vaii Aniesului cu Valea Aniesului Mic) - Valea Aniesului Mic - Saua "Intre Izvoare" (cunoscuta si sub denumirea de ''La Carti'' sau Fantana lui Ratafoi, in apropierea Tarnitei Negoieselor, 1820 m): traseul este marcat cu cruce galbena; usor; are o durata de 3 h. Printre punctele de interes turistic se numara florile de colt de sub Varfurile Repedea si Mihaiasa.

Traseul Cabana "Farmecul Padurii" (Confluenta Vaii Cormaii cu Valea Vinului) - Varful Nedeia - Varful Rabla - Saua "Intre Izvoare" (cunoscuta si sub denumirea de ''La Carti'' sau Fantana lui Ratafoi, in apropierea Tarnitei Negoieselor, 1820 m): traseu marcat cu bulina rosie; grad de dificultate mediu; are o durata de 8 h. Printre punctele de interes turistic se numara izvoarele de apa minerala din Valea Vinului.

Traseul Statiunea Sangeorz-Bai - Valea Cormaia - Cabana "Farmecul Padurii" - Varful Cormaia: traseu marcat cu triunghi rosu; grad de dificultate mediu; are o durata de 10 h. Printre punctele de interes turistic se numara izvoarele de apa minerala din Valea Vinului si stanele din golul alpin de sub Varful Nedeia si Varful Repedea.

Traseul Statiunea Sangeorz-Bai - Varful Craia - Varful Tapului - Tarnita "Obarsia Rebrei" (situata intre Varful Rebra si Varful Cormaia, 1998 m): traseu marcat cu banda albastra; grad de dificultate mediu, nerecomandat pe timp de iarna; are o durata de 12 h. Printre punctele de interes turistic se numara Pestera Zanelor din saua Zanelor, sub Varful Paltinului.

Traseul Sat Rebrisoara - Valea Rebrei - Tarnita "La Cruce” (situata intre Varful Buhaiescu Mare si Varful Obarsia Rebrei, 1989 m): traseu marcat cu triunghi albastru; grad de dificultate mediu; are o durata de 12 h. Printre punctele de interes turistic se numara izvorul de apa minerala din comuna Parva, minele de caolin din Parva, minele de neferoase din Gusetul, exploatare de marmura de pe Gusetel.

Traseul Comuna Telciu - Valea Telcisorului – Varful Tomnatec - Tarnita Batranei (1800 m, pe versantul sudic al Varful Batrana): traseu marcat cu bulina rosie; grad de dificultate mediu, practicabil si pe timp de iarna; are o durata de 12 h. Printre punctele de interes turistic se numara Pestera "Jgheabul lui Zalion" si Pestera lui Maglei, Izbucul Vaii Seci.

Traseul Dealul Stefanitei - Valea Fundoaia - "La Jgheaburi" (pe versantul estic al "Capului muntelui", unde intra in traseul de creasta, 1510 m): traseu marcat cu triunghi albastru; grad de dificultate usor, practicabil si pe timp de iarna; are o durata de 3 h.

Andreea Milici


Sursa poza: http://apmbn.anpm.ro
 



"Drumetii si excursii - trasee turistice in Muntii Rodnei" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Drumetii si excursii - trasee turistice in Muntii Rodnei COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania