7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Salata de fasole verde

Salata de fasole verde

Si aperitiv si garnitura si salata, toate aceste roluri le poti intalni intr-un singur preparat. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

Plajele de pe litoralul romanesc se vor extinde cu peste 33 de hectare

Plajele de pe litoralul romanesc se vor extinde cu peste 33 de hectare

Suprafata plajelor de pe Litoralul romanesc se va extinde pana in anul 2015 cu 33,3 hectare, in urma implementarii unui proiect in valoare de 170,45 milioane euro, ce are ca scop reducerea eroziunii costiere in zonele cele mai expuse la risc ale coastei Marii Negre, conform informatiilor furnizate de catre Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC).

Potrivit unui Raport la Studiul de evaluare a impactului asupra mediului, intocmit in 2011 de ANAR, litoralul Romaniei la Marea Neagra are o lungime de circa 240 km si se intinde de la bratul Musura, la nord de Sulina, pana la Vama Veche, zona costiera ocupand aproximativ 6% din intregul litoral. Pe baza cercetarilor efectuate de Administratia Bazinala de Apa Dobrogea-Litoral, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie si Geoecologie Marina, Institutul National de Cercetare - Dezvoltare Marina "Grigore Antipa” Constanta, Royal Haskoning, Japan International Cooperation Agency, Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala privind evolutia zonei costiere, s-a ajuns la concluzia ca eroziunea costiera atinge in unele zone rata de circa 2 metri/an.

Sectoarele cele mai afectate de aceste fenomene de eroziune sunt situate in sudul litoralului: Mamaia, Tomis, Eforie, Tuzla, Olimp-Venus, Saturn-Mangalia, 2 Mai - Vama Veche. Eroziunea cea mai accentuata se manifesta in statiunea Mamaia, unde se estimeaza o retragere a liniei tarmului de circa 40 metri in urmatorii 20 de ani.

Astfel, in vederea protectiei si reabilitarii partii sudice a litoralului romanesc al Marii Negre, in zona municipiului Constanta si a statiunii Eforie Nord, vor fi executate lucrari ce vor include: diguri de aparare, epiuri din piatra (baraje) si diguri independente construite pentru un dublu scop – de reducere a eroziunii si, in acelasi timp, de mentinere si imbunatatire a mediului. Finalizarea proiectului are ca data-limita 30 noiembrie 2015.

Proiectele prioritare au fost selectate in conformitate cu obiectivele Master Planului de a proteja si imbunatati calitatea mediului si standardul de viata si de a creste siguranta publica, in mod special acolo unde apararile sunt in conditie precara si unde linia tarmului se confrunta cu impactul eroziunii. Din cuantumul eligibil, 85,49% sunt Fonduri de Coeziune (FC), respectiv 145.68 mil. euro, iar 14,51% provin din bugetul de stat (24,73 mil. Euro).



"Plajele de pe litoralul romanesc se vor extinde cu peste 33 de hectare" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Plajele de pe litoralul romanesc se vor extinde cu peste 33 de hectare COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania