7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Gombotii, dupa cum le spun secuii si maghiarii sunt absolut delicioase si stapanesc pofta de dulce numaidecat. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

Sarbatorile de iarna intr-un tinut de poveste: Craciun in Bucovina

Sarbatorile de iarna intr-un tinut de poveste: Craciun in Bucovina

Una dintre destinatiile preferate pentru sarbatorile de iarna este, fara indoiala, Bucovina. Piesajele de basm, deja celebra gastronomie locala si obiceiurile pastrate inca vii fac din aceasta zona locul ideal de petrecere a unei vacante reusite. Pensiunile se intrec in oferte care de care mai imbietoare, cu mese imbelsugate de produse traditionale, programe artistice ce includ datini din strabuni, plimbari cu sania trasa de cai, pomana porcului si focuri de tabara. Si practicantii sporturilor de iarna gasesc aici posibilitati de agrement si o vreme favorabila acestora: la Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc, Carlibaba, Sucevita, Malini si Gura Humorului, partiile de schi ii asteapta pe cei mici si cei mari, intr-un decor magnific.

De asemenea, expunerea geografica a muntilor Bucovinei permite realizarea unor trasee turistice de o zi sau de mai multe zile, care pot fi efectuate in circuit sau cu revenire in acelasi loc din care s-a plecat. O alta atractie deosebita o reprezinta escalada pe gheata. Sezonul de ice-climbing incepe in luna decembrie si se termina in luna martie, avand ca locuri de desfasurare Cascada Moara Dracului din defileul Zugreni - o cascada izolata, de 25 m inaltime, care ingheata complet iarna, oferind un cadru perfect pentru escaladari pe gheata, si culoarele invecinate. Alpinismul poate fi practicat, mai ales in Calimani, Rarau - Giumalau, Suhard. Ca variante de trasee pentru alpinism, va propunem Vatra Dornei - Pietrele Doamnei -  Masivul Rarau sau Stanca Alpina Dorna 1 (Vatra Dornei).

Asa cum ne-au obisnuit de mai multi ani incoace, autoritatile organizeaza, pe parcursul intregii luni decembrie, diferite manifestari in cadrul proiectului "Craciun in Bucovina". Acestea au debutat chiar pe 1 decembrie 2014, prin deschiderea targurilor de Craciun cu produse traditionale de pe esplanada Casei de Cultura din Suceava si de la Shopping City Suceava, ce vor fi deschise zilnic, intre orele 10:00 si 17:00, pana pe data de 10 ianuarie 2015. In perioada 10 - 20 decembrie 2014, sucevenii si turistii care vor vizita judetul vor putea participa la manifestarile "Colindati muzeele!", concertele de colinde urmand sa fie sustinute de copii de la scolile din judet la Muzeul de Stiintele Naturii si Hanul Domnesc din Suceava.

In data de 14 decembrie, la Biserica Romano - Catolica "Sfantul Ioan Nepomuk" din Suceava, a avut loc un extraordinar concert sustinut de Grigore Lese. La dorinta publicului, acesta s-a prelungit pana aproape de ora 22.00, cei prezenţi interpretand alaturi de Grigore Lese celebra piesa "Canta cucu-n Bucovina", dar si un colind-vestitor, "Vita verde, iedera”. Pe 18 decembrie a fost marcata si "Ziua Minoritatilor", prin simpozionul "Interculturalitatea - realitate a convietuirii interetnice in judetul Suceava", ce a avut loc la Consiliul Judetean, si printr-un spectacol artistic al minoritatilor, desfasurat la sala Dom Polski. Chiar inainte de Craciun, in ziua de 22 decembrie, intre orele 17:00 si 19:00, pe esplanada Casei de Cultura va avea loc concertul de colinde "Asta-i sara lui Craciun", sustinut de grupuri folclorice din intreg judetul. Tot in data de 22 decembrie, de la ora 18:00, la Muzeul de Stiintele Naturii va incepe "Noaptea cea mai lunga".

Festivalul de datini si obiceiuri de anul acesta va avea loc anul acesta in data de 27 decembrie. Evenimentul va incepe la ora 11:00 cu parada mastilor, care va avea loc pe traseul stadionul Areni - centrul Sucevei, iar de la ora 13:00, pe esplanada Casei de Cultura, va incepe spectacolul de datini. De fapt, spectacole de colinde, de datini si obiceiuri, dar si baluri ale gospodarilor vor fi organizate manifestari in majoritatea localitatilor din judetul Suceava, turistii avand posibilitatea sa participe la acelea care sunt mai aproape de zona in care sunt cazati, iar in data de 26 decembrie, de la ora 12:00, la Manastirea Putna, pot viziona teatrul popular intitulat "Stefan cel Mare".

Proiectul Craciun in Bucovina este finantat in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 5, "Dezvoltarea durabila  si promovarea turismului", Domeniul major de interventie 5.3, "Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica", Operatiunea "Dezvoltarea si consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovarii produselor specifice si a activitatilor de marketing specifice", propunandu-si sa promoveze potentialul turistic cultural imaterial al Bucovinei. Se vizeaza cresterea competitivitatii judetului Suceava pe piata turistica regionala si nationala prin valorificarea si promovarea unei importante componente din categoria resurselor turistice etnografice, respectiv a traditiilor si obiceiurilor de iarna. Programul complet al manifestarilor din acest an il puteti citi aici.
 



"Sarbatorile de iarna intr-un tinut de poveste: Craciun in Bucovina" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Sarbatorile de iarna intr-un tinut de poveste: Craciun in Bucovina COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania