7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Soufle de svaiter

Soufle de svaiter

Un preparat deosebit si gustos, din lapte, svaitzer, oua si unt. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

Un nou drum turistic montan a fost deschis: Transrarau sau Drumul Comorilor, una dintre cele mai importante rute din muntii Moldovei (VIDEO)

Un nou drum turistic montan a fost deschis: Transrarau sau Drumul Comorilor, una dintre cele mai importante rute din muntii Moldovei (VIDEO)

Luna aceasta, a fost  inaugurat drumul turistic Transrarau, care leaga Valea Bistritei (DN 17B) cu cabana Rarau. Una dintre cele mai importante rute din muntii Moldovei, drumul nu mai fusese ingrijit din anii `80 si era accesibil doar cu vehicule de teren. Modernizarea s-a realizat in aceasta vara, in ultima etapa fiind refacuta o portiune de aproximativ 10 kilometri, care face legatura dintre satul Chiril si cabana Rarau. In perioada urmatoare, vor mai fi executate unele lucrari de semnalizare rutiera si pentru siguranta circulatiei, iar la intrari vor fi montate bariere de inaltime si tonaj. Fiind un drum specific zonei de munte, pe ultima portiune se va circula cu maxim 30 km/h si nu vor avea voie masinile mari, autocarele urmand sa aduca turistii pe drumul judetean ce urca muntele din Pojorata.

De altfel, pe cei 10 km se circula pe un singur fir, motiv pentru care soferii trebuie sa claxoneze inainte de curbe, pentru a-i avertiza pe cei care vin din sens opus sa se refugieze langa acostament. Prioritatea de trecere o au masinile care urca muntele, iar cele care coboara trebuie sa le ofere posibilitatea sa treaca. Calea de rulare va mai fi largita in viitor, prin realizarea unor santuri betonate care sa preia apa de pe versanti. Pentru cei care se gandesc sa se aventureze spre Rarau in timpul iernii, este bine de precizat ca drumul inaugurat se afla in categoria a patra de importanta, ceea ce inseamna ca nu va fi deszapezit cu prioritate. In functie de dezvoltarea turistica a zonei si de solicitari, ar putea fi inclus in categoria a doua sau a treia.

Muntii Rarau sunt printre cei mai pitoresti din zona Moldovei, o destinatie turistica importanta din judetul Suceava, iar investitiile in infrastructura deschid calea catre dezvoltarea acestei zone. "Este un drum pe care noi vrem sa il denumim generic Transrarau – Drumul Comorilor, fiind legat de zona de munte, Pietrele Doamnei, de comorile care sunt si in plan natural, avand in vedere ca aici sunt foarte multe resurse naturale, dar si de oamenii din aceste locuri", a declarat presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nichifor. Formatiune geologica foarte spectaculoasa morfologic, Pietrele Doamnei sunt monument al naturii si ating altitudinea de 1.647 m. Mai intalnim aici Pestera Liliecilor, rezervatie speologica si biospeologica aflata tot in calcare recifale cretacice, si masivul Piatra Zimbrului.

Sursa fotografie: hailabord.ro





"Un nou drum turistic montan a fost deschis: Transrarau sau Drumul Comorilor, una dintre cele mai importante rute din muntii Moldovei (VIDEO)" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Un nou drum turistic montan a fost deschis: Transrarau sau Drumul Comorilor, una dintre cele mai importante rute din muntii Moldovei (VIDEO) COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania