7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Zalatina de toporasi

Zalatina de toporasi

Sa iei 60 dramuri toporasi, numai frunzele de la floare, si le oparesti c-o litra de apa clocotita si o lasi pana se limpezeste; apoi torni apa aceea peste 40 dramuri zahar, pui si zama de la doua ala ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
9.0/10 din 9 voturi

7 Izvoare de apa vie

7 Izvoare de apa vie

Cand spunem "apa vie", gandul ne zboara la povestile cu zane bune si feti-frumosi, care isi recapatau puterile istovite in lupta cu zmeii si balaurii ori isi veneau in fire, sorbind din apa vietii.

Conform zisei, cum ca fara foc nu iese fum sau teoriilor care gasesc in orice mit un sambure de adevar, putem face afirmatia ca apa vie exista si nu este scorneala de basm!

Ca multe locuri din Romania, incarcate de nefiresc si fabulos, in care fenomene inexplicabile insotesc cotidianul localnicilor deloc mirati sau impresionati, Valea Ialomitei vine cu o confirmare in plus.

Unde se afla cele 7 izvoare miraculoase

In Bucegi, catre rasarit, in Cheile Zanoaga, mai exact intre frumosul Lac Bolboci si Scropoasa, se gasesc sapte izvoare a caror apa uimeste stiinta si alimenteaza mitul.

Aflate sus in munti, la 1300 de metri, izvoarele isi aprovizioneaza suvoaiele dintr-un lac subteran, ce isi are sursele nesecate, parca in infinit, ci nu in strafundurile stancoase ale unei grote ascunse.

Cu un debit de aproximativ 400 de litri pe secunda, izvoarele tasnesc la suprafata dintotdeauna.

Negustorii de apa vie, vanzatori de iluzii?

Chiar daca unii profita baneste, speculand mitul, legenda si proprietatile reale ale apei, acest lucru nu reuseste nici sa stirbeasca insusirea izvoarelor ori miraculosul, nici sa altereze frumusetea si energia zonei.

Oricat am cultiva denigrarea si minimalizarea caracteristicilor curative, influentati de ideea exploatarii lor, trebuie mentionat ca cele 7 izvoare si calitatea lor de apa vie, au existat cu mult inaintea afaceristilor.

Sa bei din apa dacilor

Speculatia nu ar fi una exagerata daca tinem cont de circuitul apei in natura.

Si lucru cert este ca izvoarele curgeau neobosit si acum 2000 de ani, potolind setea de cunoastere a sacerdotilor si initiatilor, vindecand muribunzi ori racorindu-l pe Zamolxe si contribuindu-i la nemurire, asa cum spune povestea.

Poate pe cursul apei in sus, gaseau dacii poarta catre necuprins, in lacul fara de sfarsit... poate ca fluviul din adancuri hranea efluviile de intelepciune daca... cine stie?!

Explicatia stiintifica legata de puritatea izvoarelor vii

Exista bineinteles si o explicatie stiintifica rezultata in urma cercetarilor de laborator. Preocupari constante, in ceea ce priveste studiul apei fantastice au existat inca din 1927.

Cercetatorii romani si straini incearca sa aduca in planul palpabilului, digerabilului si acceptabilului, natura celor 7 izvoare vii, printr-o lamurire stiintifica. Drept pentru care au considerat ca apa trece printr-un camp magnetic, care ii ordoneaza structura moleculara, pana la ideal.

De asemenea, oamenii de stiinta vin sa intareasca constatarea cum ca ar fi cea mai pura si mai energizata apa din lume, prin ipoteza ca izvoarele ar traversa un zacamant de argint. Acesta impiedica dezvoltarea bacteriilor care sunt intr-adevar inexistente. Ceea ce este cel putin straniu, fiindca in raport cu limita minima acceptata a numarului de bacterii, care este 5 in orice apa din lume, izvoarele noastre au 0.

In prezent, zona este inchisa sub justificarea cel putin aparenta, ca ar fi destinata in intregime cercetarilor. Nu stim insa daca nu se vrea cumva doar monopolul, ca in vremurile trecute, cand doar marele demnitar avea exclusivitate pentru a-si asigura nemurirea.

Larisa Bracea

Etichete: Munti Muntii Bucegi mistere

"7 Izvoare de apa vie" citeste si:
+ adauga comentariu pentru 7 Izvoare de apa vie COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania