7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Ciorba de potroace

Ciorba de potroace

Ciorba de potroace este una dintre cele mai bune ciorbe traditionala Munteniei, maruntaiele de pasare, preferabil pasare de curte, in combinatie cu zeama de varza acra dau ciorbei o savoare de neuitat ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Atentie, se apropie joi!

Atentie, se apropie joi!

Pentru toti consumatorii de carne, avem o provocare. Cum ar fi daca intr-o anume zi din saptamana se vor abtine de la “pofta animaliera” care le da tarcoale si vor stabili o relatie de prietenie, de lunga durata, cu legumele si fructele, precum unele persoane dintr-un oras belgian?

Orasul Gent din Belgia propune o metoda originala pentru diminuarea consumului de carne – in fiecare joi, la restaurantele locale, nu se servesc decat meniuri vegetariene. Da, o sa va ganditi ca la cum se merge la noi in tara la restaurant, o astfel de masura nu ar fi mare lucru.

Intotdeauna exista loc de surprize. De pilda, in localitatea belgiana, dupa doi ani de zile numarul adeptilor vegetarianismului a crescut simtitor. Programul “Joia vegetariana” a fost lansat in anul 2009 cu scopul de a sensibiliza oamenii in directia problemelor de mediu, asociate consumului fara masura de carne, tintind spre schimbarea ritualului de alimentatie.

De mentionat e ca restaurantele, desi nu sunt obligate sa participle la acest program, au fost foarte receptive – peste 100 dintre ele au cumparat carti de bucate pentru a putea oferi celor care le trec pragul cat mai multe specialitati vegetariene.

Cei care dezvolta acest program ii si informeaza pe oameni ca un studiu al unei universitati din Australia arata ca normele unei diete sanatoase cer ca un om sa consume doar 90 de grame de carne pe zi. La belgieni se consumau peste 240 grame de carne zilnic. Oare la romani care e raportul?

Si daca citind aceste randuri nu v-au venit deja idei, poate va sensibilizam cu informatia urmatoare: consumul de carne impune uciderea, in fiecare minut, a 115.000 de animale. ONU a facut cunoscut faptul ca lupta cu incalzirea globala trebuie sa inceapa de la limitarea consumului de carne, mai ales ca domeniul cresterii animalelor este raspunzator pentru 18% din gazele cu efect de sera emanate in atmosfera.


Etichete: Joia vegetariana retete vegetariene consum de carne

"Atentie, se apropie joi!" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Atentie, se apropie joi! COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania