7,297 oferte
3,178 obiective

Bors moldovenesc de gaina

Reteta adaugata de catre skytrip in data de 2011-02-24
9.6/10 din 8 voturi


Descriere Bors moldovenesc de gaina

Borsul (ciorba) de gaina este o bijuterie a gastronomiei moldovenesti, alegerea unei pasari de ferma taraneasca va asigura desavarsirea acestei retete, la care se adauga farmecul si gustul taiteilor facuti in casa si taiati manual.

Ingrediente

  • 1 gaina de 1- 1,5 kg;
  • 1 litru de bors;
  • 1 ceapa;
  • 1 legatura mare de leustean;
  • 1 legatura mare de loboda;
  • taitei de casa (sau zdrente);
  • 2 morcovi.

Mod de Preparare Bors moldovenesc de gaina

Taitei :

  • 1 ou;
  • 2 linguri faina;
  • apa;
  • sare dupa gust.
  • se face un aluat elastic, se imparte in bucati mici, se intind cu sucitorul foi subtiri de taitei, care vor fi apoi fin taiate.

Zdrente:

  • 3 linguri faina;
  • sare dupa gust;
  • 2 oua;
  • ½ pahar cu lapte sau smantana. 
  • se amesteca bine toate ingredientele, pana rezulta o zeama groasa, care se va trece printr-o strecuratoare cu ochiuri mari, deasupra ciorbei clocotind.
Preparare : 
  • se curata gaina bine in interior si se spala sub jet de apa rece;
  • apoi se fierbe gaina impreuna cu morcovii si ceapa, timp de 1- 2 ore;
  • loboda si leusteanul se toaca marunt;
  • dupa fierbere, se scoate gaina, se taie bucati si se pune din nou in ciorba;
  • se adauga borsul, loboda si taiteii (sau zdrentele) si se lasa sa clocoteasca inca 10 minute;
  • se potriveste de sare, iar la final, se ia de pe foc si se adauga o mana de leustean proaspat.

Mod de servire

Se serveste cu smantana si ardei iute.


+ adauga comentariu pentru Bors moldovenesc de gaina COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania