7,299 oferte
3,178 obiective

Tipuri

Retete de altadata

Budinca de vin

Budinca de vin

15 dramuri unt pui intr-o tigaie sa se infierbinte si pui de la patru franzele posmag intr-insul ca sa se umfle; apoi pui 100 dramuri vin alb sa fearba amestecandu-l, si apoi il lasa sa se racoreasca; ...

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Bors moldovenesc de gaina

Reteta adaugata de catre skytrip in data de 2011-02-24
9.6/10 din 8 voturi


Descriere Bors moldovenesc de gaina

Borsul (ciorba) de gaina este o bijuterie a gastronomiei moldovenesti, alegerea unei pasari de ferma taraneasca va asigura desavarsirea acestei retete, la care se adauga farmecul si gustul taiteilor facuti in casa si taiati manual.

Ingrediente

  • 1 gaina de 1- 1,5 kg;
  • 1 litru de bors;
  • 1 ceapa;
  • 1 legatura mare de leustean;
  • 1 legatura mare de loboda;
  • taitei de casa (sau zdrente);
  • 2 morcovi.

Mod de Preparare Bors moldovenesc de gaina

Taitei :

  • 1 ou;
  • 2 linguri faina;
  • apa;
  • sare dupa gust.
  • se face un aluat elastic, se imparte in bucati mici, se intind cu sucitorul foi subtiri de taitei, care vor fi apoi fin taiate.

Zdrente:

  • 3 linguri faina;
  • sare dupa gust;
  • 2 oua;
  • ½ pahar cu lapte sau smantana. 
  • se amesteca bine toate ingredientele, pana rezulta o zeama groasa, care se va trece printr-o strecuratoare cu ochiuri mari, deasupra ciorbei clocotind.
Preparare : 
  • se curata gaina bine in interior si se spala sub jet de apa rece;
  • apoi se fierbe gaina impreuna cu morcovii si ceapa, timp de 1- 2 ore;
  • loboda si leusteanul se toaca marunt;
  • dupa fierbere, se scoate gaina, se taie bucati si se pune din nou in ciorba;
  • se adauga borsul, loboda si taiteii (sau zdrentele) si se lasa sa clocoteasca inca 10 minute;
  • se potriveste de sare, iar la final, se ia de pe foc si se adauga o mana de leustean proaspat.

Mod de servire

Se serveste cu smantana si ardei iute.


+ adauga comentariu pentru Bors moldovenesc de gaina COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania