7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Cozonac bucovinesc

Cozonac bucovinesc

Cozonacul este o prajitura traditionala in Romania, fiind oricand binevenit la masa, atat de Sarbatori, cat si in oricare alta zi. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

Cea mai mare rezervatie naturala de narcise din Europa, in sarbatoare de Sfintii Imparati Constantin si Elena

Cea mai mare rezervatie naturala de narcise din Europa, in sarbatoare de Sfintii Imparati Constantin si Elena

La 3 kilometri sud-vest de satul Vad din Depresiunea Fagarasului, incadrata de muntii Persani la est si podisul Hartibaciului la nord, se intinde Rezervatia naturala Dumbrava Vadului, cunoscuta cel mai adesea sub numele de Poiana Narciselor sau Poiana Vadului, cum ii spun localnicii, un loc de o frumusete aparte, cu paduri de stejar si multe poieni in care infloresc milioane de narcise, in special in luna mai a fiecarui an. Splendidul covor de flori, care in unele locuri depaseste chiar si 150 de fire pe metrul patrat, reprezinta cea mai mare rezervatie naturala de profil din Europa, intinzandu-se pe o suprafata de 400 de hectare.

Frumusetea locului a atras mii de turisti si nu numai, Dumbrava Vadului constituind decorul unui episod al filmului artistic romanesc "Neamul Soimarestilor", ecranizare a romanului cu acelasi nume scris de Mihail Sadoveanu. Zona fiind insa arie protejata de interes national, culesul gingaselor flori este interzis prin lege, asa incat cei care ajung aici trebuie sa se multumeasca cu privelistea incantatoare si parfumul imbatator, pe care vantul il poarta pana departe, in patru zari. Localnicii le-au numit "coprine" si se mandresc cu locul acesta, in care natura pare ca si-a desavarsit creatia. Pe langa narcise si stejari, se mai gasesc: carpenul, frasinul, macesul, murul, piciorul cocosului, teposica, malaiul cucului, tamaioara, stanjenelul siberian sau bulbucul de munte.

An de an, la sarbatoarea Sfintilor Imparati Constantin si Elena, pe 21 mai, aici se organizeaza Festivalul Narciselor, un festival de etnologie si folclor si o mare sarbatoare a satenilor, in care dansul, cantecul, portul si obiceiurile populare din zona sunt puse in valoare intr-un cadru deosebit. Tinerii din Valea Homorodului, imbracati in port popular, vin in aceasta poiana pentru a participa la intreceri cu tinerii din satele si judetele invecinate. Pe langa traditiile transilvanene, in cadrul evenimentului vizitatorii se pot delecta si cu gustoasele preparate culinare specifice.

Dumbrava Vadului este situata in partea central-vestica a judetului Brasov, la 60 de kilometri distanta de municipiul Brasov, si este strabatuta de drumul comunal DC65 (sosea asfaltata). Se poate ajunge in Poiana Narciselor pe DN1, de la Brasov catre Fagaras. Ajunsi in comuna sercaia, de care apartine satul Vad, se desprinde soseaua catre Rasnov-Predeal. Urmati acest drum pana in satul Vad, iar de acolo, pe un drum local de 3 kilometri, veti ajunge la splendida rezervatie naturala cu narcise.

In vecinatatea acesteia se afla mai multe obiective de interes turistic, cum ar Rezervatia naturala Pestera Comana si Rezervatia naturala "Coloanele de bazalt de la Piatra Cioplita", situate pe teritoriul administrativ al comunei vecine (Comana), Biserica saseasca din sercaia (monument istoric, datand din secolul al XV-lea), Biserica evanghelica-luterana din Halmeag (monument istoric, constructie din secolele XIII-XV), situl arheologic de la Halmeag (Valea Matii) etc.
 
 



"Cea mai mare rezervatie naturala de narcise din Europa, in sarbatoare de Sfintii Imparati Constantin si Elena" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Cea mai mare rezervatie naturala de narcise din Europa, in sarbatoare de Sfintii Imparati Constantin si Elena COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania