7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Prune uscate cu orez

Prune uscate cu orez

O combinatie simpla, dar interesanta, pentru cei care vor sa incerce ceva inedit. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Cei mai periculosi vulcani din lume

Cei mai periculosi vulcani din lume

Willis Research Network, citat de businessinsider.com, a alcatuit o lista de vulcani din Europa si din Caraibe ale caror eruptii ar putea avea efecte devastatoare.

Muntele Pelée. Vulcan activ din nordul insulei Martinica, in Caraibe, apartinand Frantei. Pelée a ucis intr-una dintre eruptiile sale, aproximativ 300.000 de oameni si a sters un oras de pe fata pamantului in doar cateva minute. 10.000 de suflete ar fi afectate astazi de o eruptie a lui.

Hekla. Localizat in sudul Islandei. Unul dintre cei mai activi vulcani ai sai. In Evul Mediu, acesta era numit „Poarta catre Iad". Ultima data a erupt in anul 2000. Norii de cenusa de la ultimele eruptii au ajuns pana la Helsinki, iar urme de cenusa au fost gasite si in Germania. Populatia afectata astazi de o eruptie: 10.024 de persoane.

Sete Cidades. Vulcan din insulele Azore, Portugalia. Conul sau are un diametru de aproape cinci kilometri, ocupat de doua lacuri vulcanice. Ultima eruptie a avut loc in 1880. Populatia pe care o noua eruptie ar afecta-o astazi este de aproximativ 18.000 de oameni.

Furnas. Un alt vulcan din insulele Azore, din mijlocul Oceanului Atlantic, cu o istorie de peste 100.000 de ani. Este considerat unul dintre cei mai periculosi vulcani din arhipeleag si astazi. O eruptie a lui ar afecta aproape 20.000 de oameni.

Soufrière Saint Vincent. Vulcan activ din insula Saint Vincent din Caraibe. Are o istorie de mai multe eruptii violente. Cea din mai 1902 a ucis 1.680 de oameni. Astazi, el ar afecta 24.493 de persoane, iar valoarea propietatilor care sunt in pericol se ridica la un miliard de dolari.

Agua de Pau. Un alt vulcan din insulele Azore. Ultima eruptie a sa a avut loc in 1564. Conul sau are o latime de 4 km si o lungime de 7 km. O noua eruptie ar ridica costurile pagubelor la 1,4 miliarde de dolari si ar afecta peste 34.000 de oameni.

Vulcanul Etna din Sicilia, Italia. Cel mai activ si cel mai inalt vulcan din Europa. Are o inaltime de 3.340 m si o arie de actiune distrugatoare pe o suprafata de peste 1.000 km2. Ar afecta peste 70.000 de oameni. Vulcanul are peste sase milenii de activitate.

La Grande Soufriere. Se afla in arhipeleagul francez Guadalupe. Eruptia sa din 1976 a dus la evacuarea populatiei, dar nimeni nu a fost ucis. Daca el ar erupe astazi, peste 94.000 de persoane ar fi afectate, iar pagubele s-ar ridica la 3,8 miliarde de dolari.

Campi Flegrei. Vulcan localizat in Italia. Se spune ca „daca ar erupe ar sterge Europa de pe fata pamantului". Ultima sa eruptie a avut loc in 1538 si a durat opt zile. O noua eruptie ar ridica pagubele materiale la 7,8 miliarde de dolari, iar numarul total de persoane afectate s-ar ridica la 144.144.

Vezuviul, Italia, in apropiere de Napoli. Singurul vulcan de pe continentul european care a erupt in ultimul secol. Este cunoscut pentru eruptia din 79 i.H., care a distrus orasele Pompeii si Herculaneum. Ultima data a erupt in 1944, cand a distrus mai multe sate. Astazi, el ar distruge proprietati in valoare de 66 miliarde de dolari si numarul celor afectati ar depasi 1.650.000.

Din fericire, niciun vulcan din tara noastra nu este activ, iar Romania nu se numara printre zonele periculoase. Ultimele cercetari sustin ca nicio eruptie vulcanica nu ne ameninta intr-un viitor apropiat.

Etichete: vulcani

"Cei mai periculosi vulcani din lume" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Cei mai periculosi vulcani din lume COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania