7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Galuste de mamaliga cu ciuperci

Galuste de mamaliga cu ciuperci

Galuste de mamaliga umplute cu sos de ciuperci preparat cu vin alb. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
9.5/10 din 2 voturi

Cer artificial cu peste 5.000 de stele, la Planetariul Baia Mare. Vezi programul!

Cer artificial cu peste 5.000 de stele, la Planetariul Baia Mare. Vezi programul!

Romania este o tara plina de obiective turistice unice si fascinante care atrag anual milioane de vizitatori. Fie ca vorbim despre zona litoralului, fie despre cea montana, tara noastra nu duce deloc lipsa de atractii pentru turistii romani si mai ales pentru cei de peste hotare. De la pesteri nesfarsite la chei si stanci cu forme deosebite, de la peisaje naturale la orase medievale pline de castele si legende faimoase, Romania este gata oricand sa-si intampine oaspetii cu locuri si clipe de neuitat. Skytrip.ro va prezinta zilnic un obiectiv romanesc de neratat. 

Planetariul si Observatorul Astronomic Baia Mare, din judetul Maramures, este primul planetariu public deschis in Romania, in anul 1969. Din anul 2006, planetariul este un departament de specialitate in cadrul Muzeului de Mineralogie din Baia Mare.  

Planetariul Baia Mare este situat pe Strada George Cosbuc, nr.16, in proximitatea raului Sasar, aproape de centrul istoric al municipiului Baia Mare. A trecut printr-un proces de renovare incepand cu anul 2007 si este organizat pe o suprafata de peste 500 mp. 

Simularea cerului, cu mii de stele 

Obiectivul are ca spatii utile domul planetariului cu proiectorul (cupola cu diametrul de 8 m si o capacitate de 100 de locuri), observatorul astronomic cu un hol circular in jurul salii observatorului, Holul Observator si Holul Planetariu, sala de conferinte si spectacole (capacitate 100 locuri). 

Una dintre cele mai fascinante atractii ale Planetariului este faptul ca are posibilitatea simularii unui cer stralucitor cu peste 5.000 de stele, proiectate in interiorul cupolei printr-un sistem optico-mecanic constituit din 31 de elemente, fiecare proiectand cate o parte a cerului. 

Distribuirea stelelor pe cerul artificial precum si stralucirea lor individuala permite o impresie vizuala a unui cer instelat, altfel vizibil cu ochiul liber numai in conditii ideale.  

Proiecte de modernizare 

Proiectele principale ale Planetariului Baia Mare vizeaza – pana in 2013 – modernizarea completa si redotarea cu un proiector stelar nou, cu instrumente optice ultra-performante si deschiderea de noi expozitii permanente, revigorarea activitatilor pe segmentul observator. 

Totodata, planetariul isi propune deschiderea unui club astronomic cu cabinet informatic si activitati preferentiale, deschiderea unei biblioteci in cadrul unui punct de documentare cu acces si la resurse online, dar si realizarea unui post tv propriu cu transmisie pe internet. 

Programul Planetariului 

Cei care doresc sa viziteze Planetariul Baia Mare o pot face de marti pana duminica, la orele 9:00, 11:00, 13:00 si 15:00. 

Tariful de intrare este de 5 lei de persoana, cu reduceri pentru grupuri organizate de peste 10 persoane - 3 lei pentru adulti, 2 lei pentru studenti.

Etichete: Planetariu baia mare observator astronomic stele cer artificial modernizare program

"Cer artificial cu peste 5.000 de stele, la Planetariul Baia Mare. Vezi programul!" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Cer artificial cu peste 5.000 de stele, la Planetariul Baia Mare. Vezi programul! COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania