7,297 oferte
3,178 obiective

Chiftele din legume

Reteta adaugata de catre skytrip in data de 2011-02-23
8.3/10 din 4 voturi


Descriere Chiftele din legume

Chiftelele din legume pot fi atat un aperitiv delicios cat si felul principal alaturi de garnitura sau salata. Daca numarul legumelor alese poate varia, cartoful este ingredientul care nu trebuie sa lipseasca.

Ingrediente

  • 200 g cartofi;
  • 100 g fasole verde;
  • 100 g spanac;
  • 200 g varza;
  • 200 g conopida;
  • 200 g telemea;
  • 3 oua;
  • 1 varf cutit piper pisat;
  • 1 ceapa;
  • marar, patrunjel;
  • 200 g miez paine alba;
  • pesmet, faina;
  • 1 lingura ulei pentru calit ceapa;
  • ulei pentru prajit chiftelele;
  • 200 g praz (eventual si alte legume, respectand proportiile).

Mod de Preparare Chiftele din legume

  • legumele spalate se fierb, fiecare separat, apoi se indeparteaza coaja sau se scurg bine de apa;
  • se caleste ceapa, se scurge de ulei;
  • se inmoaie franzela in lapte, se stoarce;
  • se trec toate cele de mai sus prin masina de tocat, se amesteca;
  • se adauga telemeaua rasa, piperul, ouale, mararul si patrunjelul tocat, uleiul ramas de la prajitul cepei si se amesteca din nou;
  • se pun in cate o farfurie putina faina si putin pesmet;
  • se formeaza in palma chiftelele, groase de un deget;
  • se tavalesc prin pesmet, apoi prin faina, dupa care din nou prin pesmet;
  • se prajesc in ulei incins la foc mijlociu, pe ambele parti;
  • se pot servi ca aperitiv cu smantana sau cu sos de rosii.

Mod de servire

Se recomanda vin alb.

+ adauga comentariu pentru Chiftele din legume COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania