Ciorba de bucatele
Buna si satioasa, cat sa-ti tina de foame o zi intreaga. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Chiftele din legume
Chiftelele din legume pot fi atat un aperitiv delicios cat si felul principal alaturi de garnitura sau salata. Daca numarul legumelor alese poate varia, cartoful este ingredientul care nu trebuie sa lipseasca.
Ingrediente
- 200 g cartofi;
- 100 g fasole verde;
- 100 g spanac;
- 200 g varza;
- 200 g conopida;
- 200 g telemea;
- 3 oua;
- 1 varf cutit piper pisat;
- 1 ceapa;
- marar, patrunjel;
- 200 g miez paine alba;
- pesmet, faina;
- 1 lingura ulei pentru calit ceapa;
- ulei pentru prajit chiftelele;
- 200 g praz (eventual si alte legume, respectand proportiile).
Mod de Preparare Chiftele din legume
- legumele spalate se fierb, fiecare separat, apoi se indeparteaza coaja sau se scurg bine de apa;
- se caleste ceapa, se scurge de ulei;
- se inmoaie franzela in lapte, se stoarce;
- se trec toate cele de mai sus prin masina de tocat, se amesteca;
- se adauga telemeaua rasa, piperul, ouale, mararul si patrunjelul tocat, uleiul ramas de la prajitul cepei si se amesteca din nou;
- se pun in cate o farfurie putina faina si putin pesmet;
- se formeaza in palma chiftelele, groase de un deget;
- se tavalesc prin pesmet, apoi prin faina, dupa care din nou prin pesmet;
- se prajesc in ulei incins la foc mijlociu, pe ambele parti;
- se pot servi ca aperitiv cu smantana sau cu sos de rosii.
Mod de servire
Se recomanda vin alb.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.