Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Ghiveci oltenesc din peste

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-09-23
10.0/10 din 1 vot


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Ghiveci oltenesc din peste

O mancare elaborata cu peste si legume, imbogatita cu vin, cimbru si, desigur, praz.

Ingrediente

  • 1,5 kg peste fara cap;
  • 500 g de praz;
  • 200 ml de ulei;
  • 3 kg de cartofi;
  • 50 g de usturoi;
  • 100 g de ardei gras;
  • 250 g de rosii;
  • 125 ml de bulion pasta;
  • 300 g de morcovi;
  • 100 ml de vin alb;
  • 100 g de icre de peste;
  • 50 g de marar;
  • 150 g de sare;
  • 5 g de piper;
  • 3 g de cimbru.

Mod de Preparare Ghiveci oltenesc din peste

  • pestele se curata, se spala si se taie in portii;
  • cartofii se taie in sferturi, prazul felii, ardeiul gras julien, si se pun, impreuna cu usturoiul curatat, la fiert;
  • cand scad, se adauga cimbrul, vinul si piperul, si se da la cuptor, cca. 30 de minute;
  • icrele se freaca cu ulei, iar pestele se prajeste pe jumatate;
  • cand se scot legumele din cuptor, se adauga icrele si bucatile de peste;
  • se aseaza pe fiecare bucata de peste cate o rosie si se da din nou la cuptor, pentru inca 15 minute;
  • se serveste cu verdeata tocata marunt pe deasupra.

+ adauga comentariu pentru Ghiveci oltenesc din peste COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania