Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Placinta dobrogeana cu dovleac

Reteta adaugata de catre admin in data de 2012-08-20
8.2/10 din 5 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Placinta dobrogeana cu dovleac

Placinta din dovleac copt inmiresmat cu vanilie si scortisoara.

Ingrediente

  • 1 kg de faina;
  • 5 kg de dovleac;
  • 450 g de zahar tos;
  • 100 g de zahat pudra;
  • 300 g de untura;
  • 100 g de unt;
  • 200 ml de ulei;
  • 2 oua;
  • 10 g de scortisoara;
  • 5 g de vanilie pudra;
  • 40 g de sare.

Mod de Preparare Placinta dobrogeana cu dovleac

  • din faina cu apa si un ou se face o coca;
  • dovleacul se razuie si se pune intr-o tava la copt;
  • dupa coacere, se amesteca cu zaharul tos, vanilia si scortisoara si se lasa sa se raceasca;
  • coca se imparte ijn 16 parti egale si din fiecare se intinde cate o foaie;
  • foile se ung cu unt si untura, apoi se presara cu dovleacul copt condimentat si se impaturesc in patru;
  • bucatile de placinta se ung cu galbenus de ou, se pun intr-o tava unsa cu ulei si se baga la cuptor pentru 1 jumatate de ora;
  • cand sunt gata, se presara cu zahar pudra.

+ adauga comentariu pentru Placinta dobrogeana cu dovleac COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania