7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Antricot de vitel pane

Antricot de vitel pane

Antricot de vitel pane, preparat ca in Ardeal. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

Romania va avea inca o rezervatie a biosferei, dupa Delta Dunarii: Parcul Natural Portile de Fier

Romania va avea inca o rezervatie a biosferei, dupa Delta Dunarii: Parcul Natural Portile de Fier

Dupa Delta Dunarii, Romania va avea inca o rezervatie a biosferei. In urma demersurilor facute de prof. dr. Maria Patroescu, de la Facultatea de Geografie din cadrul Universitatii Bucuresti, si a studentilor acesteia, UNESCO si-a dat acordul ca si Parcul National Portile de Fier sa primeasca acest statut. Acum, autoritatile romane nu au de indeplinit decat o simpla formalitate pentru ca lucrurile sa devina oficiale, mai ales ca, odata cu dobandirea statutului de rezervatie a biosferei, Parcul s-ar putea transforma si intr-o importanta sursa de venit pentru autoritatile locale din judetele Mehedinti si Caras-Severin, pe al caror teritoriu se localizeaza: "Atragem si vizitatori, sa speram ca si fondurile europene si investitorii vor fi mai multi', a declarat Marian Jiplea, directorul Parcului Natural Portile de Fier.

Situat pe malul stang al Dunarii, intre localitatile Buzias si Gura Vaii, Parcul Natural Portile de Fier se intinde pe o suprafata de aproximativ 120.000 de hectare, fiind al doilea ca marime din Romania, si adaposteste 18 rezervatii naturale. Nu este doar zona in care Dunarea formeaza unul dintre cele mai frumoase si mai mari defileuri din Europa, dar aici cresc peste 1.600 de specii de plante si traiesc mai mut de 5.000 de specii de animale. Ca o particularitate, din cele peste 200 de specii de pasari, majoritatea de apa, 133 au statutul de specii strict protejate. Parcul mai conserva peisaje de o deosebita frumusete, diversitatea biologica a habitatelor (171, dintre care 26 sunt unice in tara), dar si aspectele etnofolclorice si culturale.

Toate aceste informatii s-au regasit in dosarul trimis la UNESCO de prof. dr. Maria Patroescu. "Pentru a fi declarata o Rezervatie a biosferei, trebuie sa aiba elemente de patrimoniu natural si imaterial, cultural, antropic, etnocultural, care sa fie pastrate prin aceasta supraveghere", a declarat aceasta. In continuare, Ministerul Mediului va inainta cererile pentru obtinerea tuturor avizelor necesare. In prezent, in lume exista 651 de rezervatii ale biosferei, in 120 de tari. Cei care vor sa viziteze Parcul Natural Portile de Fier pot urma drumurile E70, intre localitatile Drobeta Turnu Severin si Orsova, apoi DN57, intre Orsova si Bazias.

Sursa fotografie: www.danubegates.eu
 



"Romania va avea inca o rezervatie a biosferei, dupa Delta Dunarii: Parcul Natural Portile de Fier" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Romania va avea inca o rezervatie a biosferei, dupa Delta Dunarii: Parcul Natural Portile de Fier COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania