7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Salata dobrogeana

Salata dobrogeana

Proaspata si sanatoasa, pentru o zi de vara racoroasa. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

Statui-gigant cu figurile lui Burebista, Decebal si Zalmoxe, in Masivul Bucegi

Statui-gigant cu figurile lui Burebista, Decebal si Zalmoxe, in Masivul Bucegi

Conform presedintelui Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu, trei statui uriase urmeaza sa fie amplasate anul viitor in varful muntilor, care sa completeze lista obiectivelor turistice din zona Platoului Bucegilor, pe langa deja celebrele stanci Babele si Sfinxul, adevarate monumente ale naturii rezultate din coroziunea apei si a vantului. Acestea ar urma sa ii reprezinte pe Decebal, Burebista si Zamolxe si vor fi montate la intersectia a doua drumuri judetene, in zona Cabanei Dichiu, situata in comuna Moroeni.

Considerata un punct important pe traseul cunoscut astazi ca "Transbucegi" sau "Drumul Babelor", pe unde unii turisti se duc inspre Varful Omu, inspre Piatra Arsa, iar altii vin spre Pestera, zona intersectiei de la Dichiu va putea astfel deveni una din principalele atractii turistice. "Vreau sa fac un proiect sa inauguram anul viitor DJ 713-714, un proiect cu trei statui mari. Ii spunem "Drumul Dacilor" la drumul acesta, iar la Dichiu, la intersectie, vreau sa-i pun pe Decebal, Burebista si Zamolxe. Trei sculpturi mari, de 2-3 metri inaltime, care vor fi de referinta, se va opri toata lumea sa faca o poza acolo. Este zona de vizibilitate maxima, toata lumea urca pana acolo", a precizat Tutuianu.

Tronsonul despre care vorbeste acesta, DJ 713, este o investitie comuna intre judetele Dambovita si Prahova, inceputa in 2010, in valoare de 50 de milioane de lei. Are o lungime de 16 kilometri, cea mai mare parte pe teritoriul judetului Dambovita, si ar urma sa fie finalizat in 2016. Ansamblul sculptural de mari dimensiuni exploteaza legendele care circula in Muntii Bucegi despre locurile in care se spune ca au trait dacii si conducatorii lor si care se bucura de un interes sporit in ultimii ani. De la piramidele energetice la tunelurie secrete sau "gura de rai" - zona de la Pestera Ialomicioarei unde corpul omenesc nu oboseste, Bucegii au capatat o aura de mister si continua sa ii fascineze pe turistii romani si straini.

Fotografie: tablou de Corina Chirila
 



"Statui-gigant cu figurile lui Burebista, Decebal si Zalmoxe, in Masivul Bucegi" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Statui-gigant cu figurile lui Burebista, Decebal si Zalmoxe, in Masivul Bucegi COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania