7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Telina cu masline

Telina cu masline

O mancare de post, care se poate servi si calda si rece, ce imbina simplu, dar interesant, doua arome pregnante. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

Terra Park in Bucuresti: Fabrica de diamante a lui Ceausescu devine parc de distractii

Terra Park in Bucuresti: Fabrica de diamante a lui Ceausescu devine parc de distractii

In aceasta toamna, locuitorii Capitalei si turistii care ajung in Bucuresti vor avea un nou punct de atractie, amplasat in sectorul 6. Este vorba despre Terra Park, un parc de distractii intins pe o suprafata de 30.000 de metri patrati. Acesta ar urma sa fie deschis in a doua jumatate a lunii septembrie.

,,Bucurestenii, dar si turistii din afara orasului, se vor bucura de experienta unui parc de distractii modern, dotat cu echipamente de ultima generatie care au garantia respectarii integrale a standardelor de calitate si de siguranta in domeniu”, a declarat pentru Agerpres Doina Ganoe, directorul general al Rami-Dacia, dezvoltatorul proiectului.

„Parcul de distractii este un proiect in derulare. Avem in plan si o a doua etapa a dezvoltarii parcului, pentru a oferi vizitatorilor nostri noi facilitati si noi surprize placute - cel mai mare rollercoaster din tara, un hotel pentru cei care vin din afara orasului, o sala de concerte si alte spatii inovative de petrecere a timpului liber. Terra Park va functiona pe toata durata anului, mai putin in lunile ianuarie si februarie. In parc vom avea circa 120 de angajati, iar accesul se va face pe baza unor cartele magnetice”, a mai explicat Doina Ganoe.

Rollercoaster, tobogan de apa si carusele

Pentru inceput, in noul parc de distractii vor fi montate 30 de echipamente noi, dintre care 17 de exterior si 13 de interior. Printre vedetele Terra Park se numara Z Force Tower, platforma care se ridica la o 53 m altitudine, popularul Rollercoaster, cu un traseu de 310 metri si o inaltime maxima de rulare de 11 metri, precum si Hydrolift-ul, toboganul de apa cu barci, care permite coborarea de la o inaltime de 15 metri.

Nu lipsesc nici echipamentele clasice din parcurile de distractii europene: roti panoramice, bumper-cars, trenulete si carusele pentru toate varstele. Terra Park va dispune de parcare proprie de aproximativ 500 de locuri si va oferi toate facilitatile si serviciile specifice (zona de alimentatie de tip food court, magazin de suveniruri, spatii de evenimente).

„Proiectarea si studiile pentru parc au inceput acum doi ani, iar constructia propriu-zisa in aceasta vara. (...) Deoarece siguranta vizitatorilor nostri este pe primul loc, chiar daca nu vom putea deschide parcul asa cum ne-am propus, pe 10 septembrie, nu vom inregistra intarzieri mai mari de 15-20 de zile”, a spus Eric Eberhart, managerul general al Terra Park.

De la diamante la obiectiv turistic

Fabrica de diamante sintetice Rami-Dacia, devenita o companie privata, din 2007, isi va reloca intreaga capacitate de productie intr-un parc industrial de la periferia Capitalei. Rami Dacia exporta, in prezent, catre companii din Europa, America de Nord si Asia.

Rami Dacia (fostă UPS Dacia) este o a fost infiintata in anul 1974. Numele vine de la „Regia Autonoma a Ministerului de Interne”. Productia de diamante sintetice in Romania a pornit de la o necesitate: mai multe constructii, precum Casa Popoprului sau Metroul din Bucuresti si santiere de locuinte solicitau scule performante pentru taierea si slefuirea unor materiale dure.

Importurile erau drastic controlate, astfel ca solutia a fost ca aceste scule diamantate sa fie produse in tara. Tehnicieni si cadre universitare au primit astfel ordinul de a pune la punct o fabrica de diamante sintetice.

Etichete: Terra Park Bucuresti parc distractii Ceausescu diamante Rami Dacia rollercoaster

"Terra Park in Bucuresti: Fabrica de diamante a lui Ceausescu devine parc de distractii" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Terra Park in Bucuresti: Fabrica de diamante a lui Ceausescu devine parc de distractii COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania