7,297 oferte
3,178 obiective

Babe oparite tare bune

8.5/10 din 4 voturi


Descriere

Iei 300 dramuri faina masurata cu litra si indesata, o oparesti cu doua litre si jumatate lapte clocotit si o freci cu polonicul pana se mai racoreste; apoi pui intr-o oala 12 oua intregi si 27 galbanusuri, le bati pana se fac spume si le strecori; iei doua litre faina, pui in plamadeala impreuna cu 50 dramuri drojdii bune; incepi a le freca in palme bine jumatate de ceas, apoi le coperi cald si le lasi sa dospasca; dupa ce dospesc bine pui 5 litre indesate de faina, le apuci iar la frecat in palme, le pui si cate oua au ramas si o litra lapte si le freci un ceas; la jumatate de ceas le pui o ceasca de unt clocotit (de va fi untul de vaca, o ceasca si jumatate), si cand se apropie de ceas, doua ceste de zahar pisat si coaja de alamaie; apoi le coperi, le lasi iara sa dospeasca bine; pe urma ungi calupurile cu unt, le presari cu posmag, ungi mainile cu unt, iei aluatul si-l pui in calupuri pe jumatate si iar le lasi pana se umplu calupurile, apoi le dai in cuptoriu; cuptoriul sa fie putin mai tare decat de cozonaci.

* dram - unitate de masura pentru greutati, egala (in Moldova) cu aproximativ 3 grame; bucatica, farama;
* litra - unitate de masura pentru greutati, egala cu 100 dramuri;
* calup - tipar; forma in care de regula se coc placintele;
* posmag - pesmet.


Citeste si:

+ adauga comentariu pentru COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania