7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Chec ca-n Banat

Chec ca-n Banat

Checul este un desert pufos, racoros, incredibil de elegant, intotdeauna irezistibil de bun. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

Cat ne costa un sejur de Craciun sau de Revelion pe Valea Prahovei

Cat ne costa un sejur de Craciun sau de Revelion pe Valea Prahovei

Hotelierii din statiunile de pe Valea Prahovei au pregatit, ca de fiecare data, oferte tentane de Craciun si Revelion, pentru toate gusturile si buzunarele. Zona este una dintre cele mai frumoase si a ramas printre preferatele turistilor romani si straini, chiar si in anii cu putina zapada, cererea fiind foarte mare in perioada sarbatorilor de iarna, iar rezervarile facandu-se cu mult timp inainte. Operatorii din turism spun ca, spre deosebire de alti ani, cand la aceasta data din luna decembrie cele mai multe locuri de cazare erau deja rezervate, anul acesta numarul locurilor libere este mai mare, desi preturile practicate sunt comparabile cu cele din anii anteriori.

La Sinaia, una dintre cele mai cautate statiuni romanesti, pretul unei vacante de Craciun la un hotel de patru stele porneste de la 1.380 de lei pentru 3 nopti de cazare in camera dubla cu cina festiva pentru doua persoane in seara de Craciun si ajunge pana la 3.000 de lei pentru 5 nopti de cazare intr-un apartament. Pachetele turistice includ cazare, mic dejun in sistem bufet suedez si cina festiva de Craciun, cu spectacol de colinde si muzica populara, la care turistii au insa optiunea de a renunta, banii fiind scazuti din pretul pachetului turistic. Pentru cei mici, exista spatii de joaca special amenajate, unde pot servi masa, avand un meniu adaptat lor.

In hotelerile de trei stele, un pachet turistic cu 3 nopti de cazare cu mic dejun si cina festiva de Craciun costa 375 de lei de persoana, iar cei care vor sa petreaca 4 nopti vor plati 500 de lei de persoana. Turistii sunt asteptati cu bucate traditionale, vin romanesc si program artistic. Insa la fel ca si in anii trecuti, si anul acesta cele mai ieftine si deci cele mai cautate sunt vilele si pensiunile. La Sinaia, acestea au de obicei intre 10 si 20 de locuri de cazare si pot fi inchiriate in intregime, de grupuri, sau in acelasi regim ca si la hoteluri. Cei care nu merg cu grupul de prieteni gasesc cazare la preturi sub 100 de lei de persoana. O pensiune de trei margarete, spre exemplu, inchiriaza camere cu 65 de lei de persoana pe noapte in perioada Craciunului.

In Busteni, hotelierii au pregatit pachete turistice cu preturi care pornesc de la 485 de lei de persoana pentru 3 nopti de cazare intr-o camera cu trei paturi si ajung la peste 1.000 de lei de persoana pentru 5 nopti de cazare intr-un apartament. In acest pret sunt incluse micul dejun si cina in ajunul Craciunului, iar turistii au posibilitatea sa asiste la taierea porcului, sa faca foc de tabara si sa primeasca colindatori. Proprietarii de vile din Busteni prefera sa inchirieze vilele unor grupuri organizate. Daca unii proprietari calculeaza un pret de 50 de lei pe noapte de persoana, pentru minimum 3 nopti, altii au un pret fix, indiferent daca numarul turistilor este mai mic decat capacitatea maxima a vilei (de exemplu, pentru 1.920 de lei, o vila poate fi inchiriata unui grup de maxim 8 persoane, pentru cel putin 3 nopti). La astfel de vile turistii trebuie sa-si asigure mancarea si bautura

De Revelion, preturile sunt de doua sau de trei ori mai mari. O pensiune de trei margarete din Sinaia are in oferta un pachet turistic de minimum 4 nopti de cazare la pretul de 176 de lei de persoana pe noapte, aproape triplu fata de pretul pentru Craciun, insa poate fi considerat unul foarte bun comparativ cu alte oferte. Cu cat conditiile de cazare sunt mai bune, cu atat preturile cresc, astfel incat la un hotel de trei stele, de exemplu, un pachet turistic similar ajunge sa coste 3.000 de lei, iar o vacanta de Revelion cu 5 nopti de cazare la un hotel de patru stele poate ajunge la peste 8.000 de lei de persoana. Pretul include cina bufet suedez pe 30 decembrie, cina festiva de Revelion, precum si cina festiva pe 1 ianuarie, toate cu program artistic. La fel ca si de Craciun, vilele cu o capacitate de cazare de pana la 20 de locuri se inchiriaza de Revelion unor grupuri de turisti, preturile dublandu-se si aici.
 



"Cat ne costa un sejur de Craciun sau de Revelion pe Valea Prahovei" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Cat ne costa un sejur de Craciun sau de Revelion pe Valea Prahovei COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania