7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Muschi de vita cu sos de branza

Muschi de vita cu sos de branza

Muschi de vita cu ciuperci si ceapa, in sos de branza cu smantana si coniac. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 2 voturi

Sanatate inainte de toate: Slanic Modova - ape minerale vindecatoare

Sanatate inainte de toate: Slanic Modova - ape minerale vindecatoare

Localitate balneara situata la o altitudine de 530 m in masivul Nemira, pe versantul estic al Carpatilor Orientali, Slanic Moldova este o statiune cu sezon permanent. Amplasata intr-o depresiune acoperita de paduri de foioase si conifere, pe valea paraului Slanic, beneficiaza de un climat intramontan-depresionar temperat, relaxant si tonifiant, sedativ-stimulativ, datorita aerului pur, bogat in aerosoli, rasini si ioni negativi de oxigen. Dar renumele l-a capatat mai ales datorita calitatilor terapeutice ale celor peste 20 de izvoare de ape minerale, confirmate de-a lungul timpului de medaliile obtinute la diferite expozitii internationale, desfasurate in orase precum Paris, Frankfurt sau Viena.


Primele stabilimente balneare s-au construit aici dupa 1877, desi existenta izvoarelor fusese descoperita inca din 1801. In anul 1840, statiunea apare pentru prima data pe harta, sub denumirea de “Feredeiele Slanicului”, iar primele analize s-au efectuat in 1852. Au vizitat statiunea oameni importanti ai vremii, precum Ion Creanga, Costache Conachi, Veniamin Costachi, Radu Cherchez, Costache Negri etc. In 1890 are loc aici si primul concert cu public al lui George Enescu, pe atunci in varsta de doar 8 ani. Alexandru Vlahuta descrie Slanicul in “Romania Pitoreasca“, denumind locul “Sinaia Moldovei“. Sfarsitul Primului Razboi Mondial o lasa distrusa aproape in intregime, insa este ulterior refacuta si modernizata, devenind una din statiunile balneoclimaterice de importanta nationala.
 

Existenta factorilor terapeutici naturali de cura a condus la organizarea a trei tipuri de asistenta medicala: profilactica, curativa si de recuperare functionala. Apele minerale carbonate, bicarbonatate, usor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice si oligominerale, deseori comparate cu cele din faimoasele statiuni Vichy, Aix-les-Bains sau Karlovy Vary, sunt folosite atat in cura interna, in tratametul tulburarilor digestive, al bolilor hepatobiliare, metabolice si nutritionale, al afectiunilor rinichilor si al celor urinare, cat si in cura externa, fiind indicate in cazul bolilor reumatismale degenerative si diartritice, al celor cardiovasculare, respiratorii, endocrine si ginecologice.


Pe langa potentialul balnear, un alt generator de activitati turistice este chiar mediul natural. Pastrarea nealterata a sistemului ecologico-peisagistic face deosebit de indicate drumetiile si vizitele la obiectivele din zona. Arealul izvoarelor minerale este incadrat intr-un peisaj deosebit, iar pe traseul cel mai recomandat, traseul “300 de scari”, pot fi admirate Cheile si cascada Slanicului. Plimbari revigorante pot fi facute in parcul Slanic Moldova, amplasat langa una dintre cele mai frumoase cladiri ale statiunii, devenita monument istoric, cazinoul. Mai poate fi vizitata si Biserica Catolica din localitate, lacas ce surprinde prin arhitectura avangardista.


Tipurile de turism care pot fi practicate in zona sunt: turismul balneo-terapeutic, de recreere si odihna, turismul de agrement, turismul cultural si stiintific, turismul religios, agroturismul, cicloturismul. De asemenea, turistii amatori de off-road se pot bucura de cateva trasee cu punct de plecare Slanic Moldova, drumuri forestiere ce pot fi abordate fie cu ATV-ul, motocicleta sau cu 4x4.

Andreea Milici

Sursa poza: http://naycool.blogspot.ro/
 



"Sanatate inainte de toate: Slanic Modova - ape minerale vindecatoare" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Sanatate inainte de toate: Slanic Modova - ape minerale vindecatoare COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania