7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Tocana pandurilor

Tocana pandurilor

Continand preponderent carne si produse din carne, tocana pandurilor este extrem de satioasa. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Prin Sfantu Gheorghe, de Sf. Gheorghe: De la Biserica fortificata, la Casa cu Arcade

Prin Sfantu Gheorghe, de Sf. Gheorghe: De la Biserica fortificata, la Casa cu Arcade

Sfantul Mare Mucenic Gheorghe este praznuit de crestinii din toate colturile tarii la data de 23 aprilie. In constiinta populara romaneasca, Sf. Gheorghe este unul dintre cei mai prezenti sfinti, numeroase biserici purtand hramul sau.

Anul acesta, Sf. Gheorghe este celebrat chiar in Sambata Mare, astfel ca cei care poarta numele de Gheorghe, George, Georgeta sau alte derivate au si mai multe motive de sarbatoare. Si unde se pot bucura mai bine de o zi speciala, daca nu chiar in municipiul Sfantu Gheorghe, cel mai important oras al judetului Covasna.

Regiunea Sfantu Gheorghe este locuita inca din epoca de piatra, insa numele orasului a fost dat dupa hramul bisericii. Prima mentiune despre Sfantu Gheorghe a fost facuta in anul 1332. Ca oras, a fost mentionat prima data intr-un document din anul 1461, iar intr-un alt document din 1492 figura deja ca oras privilegiat.

Sugas Bai, statiunea care nu se inchide niciodata

In administrarea municipiului Sfantu Gheorghe se numara, printre altele, statiunea balneoclimaterica Sugas Bai, cunoscuta pentru apele minerale carbogazoase si pentru gazele mofetice recomandate pentru tratarea bolilor cardiace si a celor care au legatura cu aparatul circulator.

Aflata la o distanta de 8 kilometri de Sfantu Gheorghe, Sugas este considerata o atractie turistica in toate anotimpurile. Statiunea dispune de o partie de schi de dificultate medie si de instalatie de transport pe cablu. Pentru cazare, turistii au la dispozitie hoteluri, vile si pensiuni.

Biserica fortificata din secolul XIV

Sfantu Gheorghe nu duce lipsa de constructii care atrag in fiecare an tot mai multi turisti. Printre acestea, una dintre cele mai impresionante este de departe biserica fortificata din secolul al XIV-lea, constructie care este inconjurata de ziduri de aparare.

Construita de Josef Angster, edificiul are ferestre în stil gotic, tavan casetat si pictat si o orga care dateaza din anul 1894. Biserica a avut nevoie de reparatii si modificari dupa incursiunea tatara din 1658, asediul otoman din 1661, precum si dupa cutremurele din 1728, 1738 si 1802.

Un alt obiectiv important este „Casa cu Arcade”, construita in secolul al XVIII-lea. De asemenea, turistii pot vizita si cladirea Bibliotecii Judetene (1832), a fostului tribunal (1870), devenit sediul Galeriilor de artă Sfantu Gheorghe, sau a Muzeului National Secuiesc, proiectat de Karoly Kos.

La initiativa societatii civile, autoritatile locale organizeaza in fiecare an Zilele Sfantu Gheorghe. Anul acesta, evenimentul are loc in perioada 1-8 mai.


Ionut Vasilescu

Etichete: sarbatori Covasna Sfantu Gheorghe

"Prin Sfantu Gheorghe, de Sf. Gheorghe: De la Biserica fortificata, la Casa cu Arcade" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Prin Sfantu Gheorghe, de Sf. Gheorghe: De la Biserica fortificata, la Casa cu Arcade COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania