7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Rulada din ceafa de porc cu castraveti acri

Rulada din ceafa de porc cu castraveti acri

Rulada din ceafa de porc cu umplutura de castraveti acri, ou si cascaval, condimentata cu boia dulce, nucsoara si cimbru. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Sporturi extreme in Romania. Canyoning - catarare, speologie si inot

Sporturi extreme in Romania. Canyoning - catarare, speologie si inot

Canyoning-ul a aparut in Franta anilor '70 si face parte din categoria sporturilor nautice. Imbinand elemente de catarare, speologie si inot, totul in conditii extreme, canyoning-ul reprezinta un sport complex, pentru practicarea caruia este necesara existenta unui cadru natural adecvat - canioane, putand lua forma de vai, ravene, chei sau albii strabatute de paraie sau rauri.

Traseul se parcurge pe firul apei, spre punctul de iesire din canion si poate deveni periculos, intalnindu-se fel de fel de obstacole, precum marmite unde trebuie inotat, saritori care se catara, curenti repezi care se trec cu tiroliene, bazine in care se sare, cascade ce trebuiesc coborate cu coarda, pasaje de pestera sau inot in apnee.

Pentru ca traseul ales sa fie dus la final in conditii de siguranta, se recomanda o buna cunoastere a catorva elemente esentiale: nivelul de dificultate tehnica, denivelarea, angajamentul fizic, nivelul apei, iesiri din parcurs, rute de acces suplimentare, altitudine, bazin deversant, geomorfologie, situatia climaterica, serviciul de salvare local (salvaspeo, salvamont, politie, salvare, pompieri), baraje artificiale pe curs, pericolul viiturilor etc. Echipamentul individual trebuie sa fie format din combinezonul complet de neopren, casca de protectie, incaltaminte buna, ham si lonje, coborator opt, carabiniera de siguranta si vesta de salvare.

Pentru Romania, canyonig-ul este un sport nou, incepand sa se dezvolte in perioada 1992 – 1993, iar Asociatia Romana de Canyoning fiind infiintata abia in anul 2007. Locatiile propice pentru acest sport sunt: Canionul Oselu din Muntii Bihorului, canioanele Bobot, Tasna, Ramnuta, Drastanic si Vanturatoarea de pe Valea Cernei - Muntii Mehedinti, Canionul Cetea din Muntii Trascau, Canionul Latorita de vest din Muntii Latoritei, Canionul Cascada Cailor din Muntii Rodnei sau Valea Sipotului din Muntii Valcan. Cei interesati de practicarea sau invatarea acestui sport, pot apelea la urmatoarele asociatii: Asociatia Romana de Canyoning, Romania - Gorj Aventura, Outdoor Experience.




"Sporturi extreme in Romania. Canyoning - catarare, speologie si inot" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Sporturi extreme in Romania. Canyoning - catarare, speologie si inot COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania