7,297 oferte
3,178 obiective

Doba de curcan

8.0/10 din 3 voturi


Descriere

Iei un curcan, il grijesti si-l pui sa fearba; apoi scoti binisor pelea de pe dansul si scoti si carnea de pe ciolane; faci din carne tocatura maruntica cu miez de pane, pui inuntru cinci sau sese oua, dupa multimea tocaturii, apoi pui putina sare, piperiu, enibahar, scortisoara si coaja de alamaie si sa amesteci tare bine la un loc; apoi faci o turta de un deget de groasa din tocatura si tai tot ciubuce de limba, jambon, picioare de vaca, iepure, slanina si castraveti murati, si pui tot randuri; dupa ce umpli turta de tocatura de mai sus, o indoiesti in doua si o invalesti in pelea ce de curcan, si o pui intr-o panza curata, legata la capite, si o ferbi in zama in care au fert cucanul; dupa ce este fearta o iei si o pui la teasc sa se tipareasca, si este gata.

* ciubuce - bastonase, bucatele;
* teasc - presa manuala cu ajutorul careia se scoate zerul din branza, cas etc.


Citeste si:

+ adauga comentariu pentru COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania